Brydning

Kan du lide at slås for sjov?
Hvis du kan lide at slås og bryde med dine venner for sjov og vil du samtidig være hurtigere, stærkere, mere smidig og udholdende, så er brydning helt sikkert sporten for dig. Du vil samtidig få en masse oplevelser og møde nye venner at tumle rundt med.

”Alle kan være med, og der vil også være plads til dig på holdet”

Det er rigtigt sjovt at gå til brydning.
Trænerne sørger for, at du er i fuldt sving og har det sjovt. I starten er der meget leg i træningen der især gør, at du bedre får styr på hele din krop.

Senere træner du en masse forskellige kamplege, tekniske øvelser og smidighedstræning der gør at du får trænet alle dine muskler i kroppen.

Når man hører ordet bryder og brydning tænker man tit på store og stærke mænd med masser af muskler. Det er fordi det er nødvendigt at være stærk, men smidighed, god teknik og hurtighed er mindst ligeså vigtige. Derfor vil du efterhånden blive mere sej og få en masse selvtillid.

Brydning er også for piger.
Brydning er også en sport for piger. I piger træner med hinanden, hvis der er flere piger på holdet, men på samme hold som drengene. Så holdet er blandet piger og drenge.

Til stævnerne bryder pigerne fristil, hvor man også må lave brydegreb på benene.

Drengene bryder græsk-romersk stil, hvor alle brydegreb laves på overkroppen.

Brydning, en kampsport uden slag og spark.
Nogen tror, at brydning er en farlig sport, men det er den ikke. Trænerne er uddannede og de lærer dig, hvordan grebene skal laves. Du lærer at falde rigtigt, og madrassen er ikke hård at falde på.

Ved de rigtige brydestævner får du lejlighed til at prøve dine kræfter og alt det du har lært ved træningen. I bliver alle inddelt efter både alder, vægt og hvad i kan, så i på den måde kan konkurrere på lige vilkår.