Kampen

En brydekamp går ud på at få din modstander ned på ryggen, så begge skuldrene rører ved brydemåtten. Kan du det, så har du vundet kampen på fald

Hvis det ikke lykkedes, så går kampen på tiden, ud fra en fastsat tid, og den bryder der har lavet flest greb/aktioner i kampen, og dermed fået de fleste point vinder kampen.

Ved de første brydestævner du deltager i, går kampene på tiden, så du får mest mulig kamp. Dog er det sådan at hvis forskellen i point bliver for stor stopper kampen før tid.

En brydekamp starter altid med at bryderne hilser på hinanden inden kampen går i gang og man siger også tak for kampen når den er slut.

Udstyr.
For at være med behøver du i starten kun shorts, T-shirt og indesko. Senere hvis du skal med ud til stævner kan du købe trikot og brydestøvler.

Brydning, en kampsport uden slag og spark.
Nogen tror, at brydning er en farlig sport, men det er den ikke. Trænerne er uddannede og de lærer dig, hvordan grebene skal laves. Du lærer at falde rigtigt, og madrassen er ikke hård at falde på.

Ved de rigtige brydestævner får du lejlighed til at prøve dine kræfter og alt det du har lært ved træningen. I bliver alle inddelt efter både alder, vægt og hvad i kan, så i på den måde kan konkurrere på lige vilkår.